Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen PureTech motor

Vraag gesteld door H. Wevers op 3 april 2023

Twee vragen over problemen met distributieriem:
1 Gaat het bij vervanging van de riem over alle puretech motoren,
dus ook in mijn geval  de 82 pk?
2.De Citroendealer waar in de auto kocht bestaat niet meer. Ik ben daarna overgegaan naar een andere Citroendealer. Deze heeft het onderhoud overgenomen. Kan ik bij deze dealer ook terecht met evt distributieriem problemen?

Merk: citroen
Type: c3
Bouwjaar: 2015
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 82 pk.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft de genoemde C3 met 82 pk en u vraagt of de distributieproblemen van de PureTech motoren ook uw auto treft.

Generatie 3-cilinder motoren

Het gaat vooral om de generatie 3-cilinder motoren die geproduceerd zijn tussen 2014 en 2017. Deze motoren zijn gebruikt in modellen van Peugeot, Citroën en DS, maar ook in o.a. een aantal Opel modellen. De klachten gaan over olieverbruik, het verschuiven van de nokkenas en problemen met de krukas. Verreweg de meeste klachten gaan echter over de distributieriem. Ook uw auto met 60kW/82pk motor komt in aanmerking voor mogelijk vervroegde slijtage van deze riem.

Recht

Als consument mag je op grond van de wet redelijke verwachtingen hebben van wat je koopt. Je hebt recht op een deugdelijk product. Wordt hier niet aan voldaan, dan is er mogelijk sprake van non-conformiteit. In dat geval heb je recht op kosteloos herstel. Ga daarvoor altijd terug naar de verkoper. Wanneer dat in uw geval niet meer de betreffende dealer is die feitelijk niet meer bestaat, is uw huidige dealer dé aangewezen partij om daar terecht te kunnen. Ook wanneer een vroegtijdige vervanging noodzakelijk is mag u van deze dealer verwachten dat men samen met Stellantis tot billijke oplossing weet te komen.