Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winterbanden VS all season banden

Vraag gesteld door op 4 december 2022

zijn winterbanden hetzelfde als all weather banden?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt of winterbanden hetzelfde zijn als all seasonbanden.

Er is een wezenlijk verschil tussen winterbanden en all seasonbanden!
Eigenlijk zouden we elke keer dat we auto gaan gebruiken de weersomstandigheden moeten controleren en hierop de banden aanpassen. Omdat dit ondoenlijk is zijn winterbanden en all seasonbanden ontwikkeld.

Winterbanden

Winterbanden zijn banden zijn heel goed presteren bij winterse omstandigheden, ze zijn dan weer waardeloos in de zomer. Men heeft dan altijd een setje zomer- en een setje winterbanden die twee keer per jaar gewisseld worden. Zie: Alles over winterbanden.

All seasonbanden

Hoe anders is het bij all seasonbanden! Deze vormen een compromis tussen winterbanden en zomerbanden. Ze hebben duidelijke voordelen ten opzichte van zomerbanden onder winterse omstandigheden en tekortkomingen ten opzichte van winterbanden op besneeuwde wegen. Een voordeel is wel dat ze het hele jaar door onder de auto kunnen blijven zitten. En vaak zijn ze voorzien van het sneeuwvloksymbool (3PMSF, 3 Peak Mountain Snow Flake) en voldoen zodoende heel vaak aan de voorschriften van landen waar het verplicht is om geschikte banden voor de weersomstandigheden onder de auto te hebben.
Veel meer over all seasonbanden kunt u hier nalezen op onze site.