Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hond mee naar Denemarken in een Mercedes Citan?

Vraag gesteld door op 26 juli 2022

 

Wij gaan op vakantie naar Denemarken nu hebben wij een hondje die mee gaat alleen hebben wij een Mercedes Citan - dus geen achterbank - maar een gesloten donkere laat ruimte. Hoe kunnen wij het beste ons hondje mee nemen?

Mag zij bijvoorbeeld in een reis bench bij de voeten geplaatst worden?
Want in de donkere laad ruimte is voor haar geen optie

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U heeft het plan om uw hondje mee te nemen op vakantie naar Denemarken. Dat zal voor allemaal plezier geven, maar uw vervoermiddel is een bestelwagen met twee zitplaatsen en daarachter een afgesloten en donkere laadruimte. Daar wilt u het diertje tijdens de reis niet in laten verblijven. In de ruimte voor inzittenden is het wellicht wat krap. U vraagt hoe u het beste uw hondje kan meenemen.

Als het dier in een bench past bij de voetenruimte dan lijkt me dat best een goede optie. Een alternatief is er eigenlijk ook niet, óf de laadruimte moet geschikt te maken zijn voor vervoer van een dier. De laadruimte is altijd geventileerd, de gekoelde lucht van de airco gaat ook door de laadruimte en wellicht is er verlichting in aan te brengen. In elk geval zou het hondje wel veilig in een goed bevestigde bench moeten zitten.

De ANWB heeft in het verleden wel vervoersmogelijkheden voor huisdieren getest.


Ook hebben we vragen beantwoord over vervoer van huisdieren door Duitsland en hebben wij algemene tips over autoreizen met huisdieren.