Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan een deukje worden hersteld zonder overspuiten?

Vraag gesteld door A. Jansen op 9 juli 2022

Een medeweggebruiker heeft zijn autodeur te hard open gedaan, waardoor er een deukje in mijn linker achterdeur is ontstaan. Kan dit zonder spuiten worden hersteld?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


Het is één van de meest voorkomende oorzaken van schade aan de zijkant van de auto: een deur van een andere auto. Het is helaas een gegeven. Vaak beschadigt de lak als eerste, maar in uw geval raakte de linker achterdeur van uw auto gedeukt en lees ik niets over lakschade.

In veel gevallen is een deuk(je) in een deur goed te herstellen als de lak niet is beschadigd. De deuk wordt eruit getrokken door middel van een gelijmde trekhamer, of eruit gewreven met een soort haak met een bolle punt. Het is in het laatste geval wel van belang dat de schadehersteller de binnenkant van het plaatwerkdeel kan bereiken. Soms zit de deuk op een plek waarbij uitdeuken zonder spuiten niet mogelijk is. Het beste kunt u informeren bij een schadeherstelbedrijf. Ze zullen dan ook vragen om langs te komen met de auto om het ter plekke te kunnen beoordelen.