Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Foutieve kilometerstand op kenteken bij RDW

Vraag gesteld door op 22 juli 2022

 

Er is door een voor mij onbekende garage een fout gemaakt op mijn kenteken; in januari 2022 is er voor mijn kenteken doorgegeven dat deze APK gekeurd is, met een bepaalde km-stand.

Ik ben echter nergens geweest en mijn auto is niet gekeurd in januari. Ook ben ik nergens geweest met de auto voor onderhoud of reparatie in januari.  

De auto is gekocht in juli 2020 met nieuwe APK en is in onderhoud bij mijn vaste garage. Laatste onderhoud en laatste registratie km stand is dan ook geweest juli 2021, met de kleine beurt.

We zijn hierachter gekomen, omdat afgelopen week (medio juli 2022) mijn auto wel voor de APK is geweest. Een dag na de APK heeft mijn vaste garage bericht gehad over een onlogische km stand.

Bij het RDW word ik van van het kastje naar de muur gestuurd, maar niemand geeft antwoord. Men verwijst allemaal naar andere afdelingen. Het is toch van de zotte dat ik moet bewijzen dat ik in januari niet voor een APK ben geweest? Ik moest de garage maar bellen om te laten corrigeren? Hoe moet ik een garage bellen die ik niet ken en waar ik nooit ben geweest? Het RDW zou toch in moeten kunnen zien wie die APK keuring in januari heeft doorgegeven?

Mijn vaste garage is bezig met een correctieverzoek voor de km stand, maar heeft aangegeven dat het RDW dit af zou kunnen wijzen. Het kan toch niet zo zijn dat ik straks, door een fout van een garage, met een onjuiste km stand zit, waardevermindering en/of een slecht verkoopbare auto?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt hoe ervoor kunt zorgen dat de tellerstand van uw auto aangepast wordt bij RDW.

U kunt het beste zelf aan RDW vragen om de tellerstand te corrigeren, dit kan via tellerstand corrigeren bij RDW. Indien u er een foto bij doet van uw huidige dashboard met kilometerstand zal de registratie van RDW aangepast worden.

Uw garagebedrijf kan dit waarschijnlijk niet omdat de auto niet op zijn naam staat en dan zou hij eerst door u gemachtigd moeten worden