Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met een elektrische auto naar Noorwegen

Vraag gesteld door op 19 juni 2022

Wij gaan op vakantie naar Noorwegen met onze elektrische auto. Ik heb een ANWB laadpas en een Plugsurfing
Laadpas. Verder heb ik nog de Tesla app gedownload. Kan ik met deze middelen zorgeloos door Duitsland naar Kiel (veerboot) rijden en vervolgens rondreis zuid Noorwegen maken?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


U heeft een vakantie naar Noorwegen in de planning. Het vervoermiddel is een elektrische auto. U vraagt of dat zorgeloos kan.

Met twee laadpassen en de Tesla app bent u goed voorbereid op de laadmogelijkheden. De reis is dan heel goed te doen. Met behulp van onze routeplanner voor elektrische auto's kunt u zien waar u onderweg en op bestemming kunt laden.

Meer tips over laden in Europa en vakantie met een elektrische auto leest u op anwb.nl.

 

Reacties

J. Tuin

Auteur - 8 juli 2023

Wij zijn van 20 juni tot 4 juli in het westen en zuiden Noorwegen geweest met een Elektrische Toyota. Onze ervaringen waren minder positief. De Tesla laadstations hebben een heel kleine laadkabel waarmee je bijna de laadstaton omver moet rijden om te kunnen laden bij Tesla. "Lokaal laden" viel vaak tegen. Veelal werkte de Shell tag, Chargemap tag en ANWB tag niet. Op de hoofdwegen weet ik het niet precies. Plugsurfing heeft me 1x gered. Het land staat vol laders maar allemaal voor providers waar je lid van moet zijn. Uit armoede heb ik een lokale app gedownload "Circle K" en dat werkte erg goed. Dus mijn tip zou zijn voor heel Scandinavia uitgezonderd Finland om deze App te gebruiken en je hebt vrijwel geen zorgen meer