Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe betrouwbaar is een Arkana?

Vraag gesteld door op 9 juni 2022

Het is mij opgevallen dat er al heel veel Renault Arkana e tech hybrid als occasion worden aangeboden, terwijl de hybride versie nog maar kort op de markt is. Mijn vraag is nu: is er met dit type auto iets aan de hand of is dit een begrijpelijk verschijnsel. Kortom, hoe betrouwbaar is de hybride Arkana?

Merk: Renault
Type: Arkana e tech hybrid

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Het valt u op dat er een groot aantal Renauls Arkana’s te koop staat en u vraagt of er wellicht is mis is met de auto.

De Renault Arkana is nu bijna een jaar op de markt en dat er relatief veel als occasion worden aangeboden is niet vreemd. Bij de marktintroductie zijn tenslotte veel Arkana’s ingezet als demo bij dealers die nu allemaal vervangen worden. Wel is er intussen meer ervaring opgedaan met deze auto en dat is helaas niet allemaal positief. Het hybridesysteem schakelt niet voor iedereen aangenaam en ook het interieur is voor lang niet iedereen positief. Wij hebben op onze site een mooie kennismaking hier worden de voor- en nadelen goed duidelijk. Wat u ook kan doen is een aantal reviews bekijken zoals op de site van Autoweek staan.

Dus wat betrouwbaarheid maak ik me geen zorgen maar voordat u een Arkana aanschaft is het aan te raden om een flinke proefrit te maken om te ervaren of de auto bij u past. Meer informatie over de zaken waar u op moet letten bij het maken van een proefrit kunt u vinden op: ANWB proefrit maken