Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke olie om te vervangen?

Vraag gesteld door A. Halsema op 20 april 2022

Ik bezit sinds enige tijd genoemde auto. Er is al een JZR kwaliteitsverbetering check op uitgevoerd. In dezelfde brief staat dat alleen met de voor geschreven olie bijgevuld mag worden omdat de distributieriem inde olie draait en eventueel stuk kan gaan ( het materiaal van de distributieriem kan niet tegen bepaalde ingrediënten ) ( welke dat zijn blijft onbekend ) Ik heb Peugeot Nederland  en word het bos ingestuurd. Men weet het niet of wil het niet prijsgeven. Weet u welke olie er in deze auto moet en of het perse Total moet zijn ??!!

Merk: Peugeot 2008 ( uit 2017) motor EB??
Type: 2008 pure tech
Bouwjaar: 2017
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 131

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U vraagt welke olie u kunt gebruiken bij uw 1.2 puretech motor.

De olie die voorgeschreven is moet voldoen aan de PSA specificatie PSA B71 2312. Er zijn verschillende olieproducenten die olie leveren met deze specificatie. Zo levert Kroon de Avanza MSP 0W-30 maar ook Eurol, Motul en Total leveren olie met deze specificatie.
Ik zou u zeker aanraden om bij het bijvullen of vervangen van de motorolie zeker te zijn dat dit altijd gebeurt met een juiste olie. Dit vooral om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Deze motoren zijn hier extreem gevoelig voor.

Meer tips over het controleren en bijvullen van de olie kunt u zien op onze site: olie controleren.