Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bijgeluid Saab

Vraag gesteld door J. Holtman op 14 april 2022

Twee jaar geleden gekocht , achterlicht vervangen voorvering en schotels vervangen stukkende bekleding gerepareerd auto laten polijsten.
Sinds de aankoop hoor ik bonkend/krakend metaal geluid als ik over een drempel ga of ongelijk wegdek drie garages geweest en niemand komt er achter maar het geluid is angstig om te horen , vering , motorsteunen , iets anders ?? Inmiddels twee keer gekeurd en goed bevonden zonder gebreken ik ben er toch niet blij mee kunt u wat adviseren.

Merk: Saab 9-3
Type: 1.8 sportsedan
Bouwjaar: 2009
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 165

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U omschrijft een specifiek bijgeluid bij het nemen van o.a. verkeersdrempel. U vraagt naar de mogelijke oorzaak. Drie garages komen er niet uit.

Mogelijke oorzaak

Ik kan zo op afstand ook niet vaststellen wat er aan de hand is. Ik denk wel aan de wielophanging zoals draagarmrubbers of stabilisatorstangen en/of rubbers. Misschien mogelijk ook ruimte op één of beide veerpoten. Dat past ook wat meer bij het nemen van oneffenheden zoals drempels of misschien bijgeluiden op klinkerwegen.

Saab specialist

Wanneer drie garages het niet weten te traceren zal dat mij op afstand ook niet lukken. Maar meedenken kan altijd en is de wielophanging wat mij betreft het meest verdacht. Ik weet niet of één van die drie garages ook Saab specialist is. Misschien zou dat nog een optie kunnen zijn om bij een échte Saab specialist bij u in de buurt dit te laten onderzoeken.