Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen stuurbekrachtiging

Vraag gesteld door op 5 april 2022

Soms zijn er bij het rijden  zijn er problemen met de stuurbekrachtiging, wanneer ik in de bocht ga trilt het stuur, na de bocht is de trilling weer over.
Soms bij het starten van de auto doet de stuurbekrachtiging het helemaal niet en brand ook het lampje van de stuurbekrachtiging. Door de auto opnieuw te starten doet de stuurbekrachtiging het weer, ook dit komt heel enkel eens voor. Nu had ik gelezen dat het vaak aan de stuurhoek koppel sensor ligt, kan ik deze sensor ook zelf vervangen?

Merk: opel
Type: Corsa
Bouwjaar: 2008
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 66 kw

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

Uw Corsa heeft problemen met de stuurbekrachtiging en u vraagt wat hier aan te doen is.

Een storing aan de elektrische stuurbekrachtiging van de Corsa D is helaas geen onbekend verschijnsel. Dit heeft niets met gebruikersslijtage te maken maar met een ondeugdelijke constructie. Er zijn verschillende specialisten (https://www.stuurbekrachtiging-specialist.nl/) die deze defecten voor een redelijk bedrag kunnen oplossen.
Als u zelf een beetje handig bent kunt u het ook zelf, hierbij geven ze u vaak ook ondersteuning. Natuurlijk is deze revisie alleen succesvol als de storing ook echt veroorzaakt werd door een defect aan de stuurhoeksensor. Uw klachtomschrijving heeft hier wel alle schijn van.