Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zelf accu vervangen

Vraag gesteld door G. Jansen op 20 februari 2022

kan ik de accu van mijn Nissan Pixo vervangen, en dan de polen gewoon zonder stroom en dan weer de polen aan de nieuwe accu aansluiten? en moet dat dan ook in een bepaalde volgorde?

Merk: Nissan
Type: Pixo
Bouwjaar: 2010
Brandstof: benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U wilt uw accu vervangen en vraagt of dat zelf kan.

Wanneer u zelf de accu van uw auto gaat vervangen dient u wel rekening te houden met een aantal zaken. Natuurlijk dient de vervangende accu overeen te komen met de originele wat betreft afmetingen en specificaties. Als de accu gedemonteerd is zal er op dat moment geen stroom aanwezig zijn in de auto. Het kan dat bepaalde componenten hierdoor het geheugen verliezen of op een beveiliging gaan (dit laatste is vaak het geval bij radio’s of navigatiesystemen). Wanneer u in het bezit bent van de eventuele beveiligingscode kunt u hierna deze systemen weer ontgrendelen. Bij het losnemen van de accu is het altijd aan te bevelen om eerst de min los te nemen en hierna de plus. Aansluiten gaat in omgekeerde volgorde, eerste de plus en dan de min.

U kunt ook altijd een professional de accu laten controleren en indien nodig laten vervangen. 

Wanneer uw auto niet start, kunt u altijd een beroep doen op de Wegenwacht. Indien dit nodig is, kunnen wij de accu ook voor u vernieuwen.

Meer informatie: 5 tips om accuproblemen te voorkomen