Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Airbagstoring repareren?

Vraag gesteld door L. Sluimer op 17 februari 2022

"airbag(s) of pyrotechnische gordelspanner(s)defect". deze melding krijg ik, moet dit perse gerepareerd worden; de bus wordt binnenkort verkocht

Merk: Fiat
Type: Scudo
Bouwjaar: 2008
Brandstof: diesel

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Uw Scudo heeft een storing in de airbags en u vraagt of het noodzakelijk is om deze te laten verhelpen.

Airbags

Deze melding geeft aan dat de airbags en de gordelspanners waarschijnlijk zijn uitgeschakeld omdat de regeleenheid een fout heeft geconstateerd. Vaak wordt een fout veroorzaakt door een slechte stekkerverbinding in de bedrading van een van de stoelen en is dit probleem eenvoudig en goedkoop te verhelpen. Hiervoor moet de storing wel eerst gecontroleerd worden door de garage.

Verkopen

Natuurlijk kunt u de auto ook verkopen met een aanwezige storing hoewel de auto dan waarschijnlijk veel minder waard is. Een koper weet niet of de reparatie goedkoop of duur zal zijn dus gaat waarschijnlijk van het ergste uit bij het bepalen van een prijs. 

Conclusie

Of u de storing laat verhelpen is dus aan u maar ik zou het altijd adviseren. Ook omdat u nu een auto heeft waarvan de veiligheidsmiddelen waarschijnlijk een stuk minder goed werken op het moment dat ze aangesproken worden.