Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Accu is steeds leeg

Vraag gesteld door op 4 maart 2022

Zodra ik mijn auto 3-4 dagen laat staan en hem wil starten dan start deze niet en is de accu leeggetrokken. De accu is nog geen jaartje oud en is in April 2021 vervangen. Mijn garage heeft er een accu van 80ah erin gezet. Volgens mij is deze te klein voor mijn auto en moet er minimaal een accu erin van 95ah. Klopt dit of is een accu van 80ah genoeg voor een 6 cilinder met wat opties?

Merk: BMW
Type: E39 530i
Bouwjaar: 2002
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 231
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Bij uw BMW is de accu vaak leeg en u vraagt of dit kan komen door een verkeerde accu.

De 530i hoort volgens de Wegenwacht ook te zijn uitgerust met een accu van 92Ah en een koudstartstroom van 850A. Echter dat de specificaties niet overeen komen zal niet leiden tot het snelle leeg raken. Ook een accu met een capaciteit van 80Ah moet het weken kunnen uithouden.
Hoogstwaarschijnlijk is er sprake van een lekstroom; een stille verbruiker die een hoge stroom verbruikte waardoor uw accu leeg raakt. U kunt het beste de lekstroom laten controleren door de garage, deze mag maximaal 0.04A hoog zijn. In 9 van de 10 keer zit het stroomverbruik in een achteraf ingebouwd alarm, radio of ander accessoire, deze zal de garage ontkoppelen om te zien of de lekstroom dan weg is.