Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren binnenstad Duitsland en LPG in Tsjechië

Vraag gesteld door R. Hoving op 28 januari 2022

Mag ik met een dergelijke auto parkeren in de binnensteden van Duitsland in een milieuzone? Krijgt een dergelijke auto een milieusticker?
En als ik op vakantie wil naar Tjechie kan ik daar ook LPG tanken ?

Merk: RAM
Type: !500 Limited
Bouwjaar: 2020
Brandstof: LPG
Motorvermogen: 470

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U vraagt of u met de genoemde auto in de Duitse binnensteden mag parkeren met milieuzone. En u vraagt of LPG in Tsjechië verkrijgbaar is.

LPG in Tsjechië

Wat het laatste betreft; Lpg (LPG/Autoplyn/Ropný plyn) is in Tsjechië momenteel bij meer dan 930 tankstations verkrijgbaar. Ga voor een overzicht van lpg-tanklocaties naar mylpg.eu.

In Tsjechië heb je een lpg-vulnippel Italië (dish) nodig als verloopstuk voor een lpg-installatie met een Nederlandse bajonetaansluiting. Lpg-vulnippels zijn onder meer verkrijgbaar bij de webwinkel van de ANWB. (In Duitsland is een lpg-vulnippel Europa (ACME) nodig.)

Milieuzone Duitsland

Voor Duitsland geldt o.a. dat auto’s met een LPG-, hybride- of benzinemotor die voldoen aan uitlaatgasnorm Euro-1 of hoger (vanaf 1 januari 1993) in aanmerking komen voor de groene milieusticker. Dat geldt dus ook voor uw auto en mag u in de betreffende milieuzones rijden. Maar de aanwezigheid van de groene sticker is dan wel verplicht voor de steden met een milieuzone. Voor meer info én hoe de sticker te verkrijgen, zie onze pagina Milieuzones in Duitsland. Zie aanvullend ook onze landeninfo over Tsjechië en Duitsland