Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oorzaak uitvallende Xenonlamp Ford Focus

Vraag gesteld door op 30 januari 2022

Sinds kort val de rechterkoplamp verlichting uit als deze op automaat staat. Reparatie bij garage heeft tot op heden (nog) geen resultaat gehad. De Lamp gaat - op automaat - vrijwel direct na het wegrijden uit. In de dimlicht stand blijft hij wel branden. Het betreft een Ford Focus model 2017 maar ik lees op internet hierover ook bij Volvo en Porsche. Is hiervoor een oplossing bekend? De verlengde garantie voor de auto loopt namelijk eind maart 2022 af en ik zou het graag onder garantie gerepareerd zien.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


Met de verlichtingsschakelaar op 'automatisch' gaat kort na het starten de rechter koplamp uit. Handmatig op dimlicht werkt wel.

Ik kom dit verschijnsel sporadisch bij meerdere Ford Focus berijders tegen en wordt er wat oorzaak betreft gewezen naar de 4- en/of 7-polige stekker bij de betreffende koplamp die een slecht contact maakt. Per definitie uiteraard alle reden om onder garantie dit kosteloos herstelt te krijgen. Maar misschien kunt u de slechte stekkerverbinding als mogelijk oorzaak aan de verantwoordelijk garage nog meegeven. Volgens een Duits bericht zou het te maken kunnen hebben met een té strakke kabelboom, die min of meer te kort is en uiteindelijk voor dergelijke problemen gaat zorgen.