Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vergrendeling van de Swift werkt niet goed

Vraag gesteld door G. Latumahina op 13 januari 2022

Ik heb een vraag mijn auto gaat automatisch met sleutel open en wil ik hem op slot doen met sleutel electrisch dan klikt het wel binnen in en knipperen de knipperlichten wel maar doet niks.
Hij gaat handmatig wel op slot van binnen uit en bestuurders kant gaat wel gewoon met sleutel op slot maat ook niet allemaal alleen bestuurder en als ik hem openmaak dus draai naar links gaat alles open.

Merk: Suzuki
Type: Swift
Bouwjaar: 2007
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 1.3

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

De centrale vergrendeling van uw Swift werkt niet naar behoren en u vraagt wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn.

Ik heb het elektrische schema erbij gepakt maar ik kan helaas niet op afstand vaststellen wat er nu exact mis gaat.

Zelf doen

Het meest voor de hand liggende is dat er een draadbreuk zit in de kabel die tussen de carrosserie en het de bestuurdersdeur te vinden is. Deze kabel vindt u ter hoogte van het scharnier en zal elke keer dat de deur opent en sluit knikken. Hierdoor is een grote kans op een gebroken kabel. U kunt proberen de rubberen huls een paar keer te bewegen in de hoop dat de centrale vergrendeling dan weer goed werkt. De conclusie die u dan kunt stellen is dat er dan een reparatie moet plaatsvinden aan de desbetreffende kabelboom.

Garage

Mocht dit niet helpen dan ben ik bang dat de oorzaak gezocht moet worden in het linker portierslot, dit kan alleen vastgesteld worden door ter een garage te bezoeken die metingen op zowel het slot als de regeleenheid van de centrale vergrendeling uitvoert. Aangezien het systeem wel deels werkt kan de zekering worden uitgesloten. Deze hoeft u dus niet te controleren.