Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Laden met een verlengkabel

Vraag gesteld door op 17 oktober 2021

Ik heb vorige week een Seat mii gekocht, elektrisch. Ik heb er 2 laadkabels bij gekregen, ik laad het thuis op met de laadkabel voor een gewoon stopcontact, dat ging goed. Nu is deze kabel gever 3 meter lang/ kort. Bij mij thuis gaat dat goed. Ik zou de auto ook op willen kunnen laden als ik ergens anders heen rij. Nu heb ik bij laadkabels.nl een verlengkabel gevonden voor elektrische auto s voor gewone stekkers denk ik.  
Dit is de verlengkabel randaarde ( schuko) 3x2,5 mm2 van 10 en 25 mt er staat dan bij van mannelijk naar vrouwelijk ( voor mij abracadabra), is dit een verantwoorde kabel om te gebruiken bij de mee geleverde kabel van de auto?

En… de anwb schijnt een laadpas  uit te geven voor als je op weg ben via een snel lader. K ben al jaren lid, wat houdt dit in? Dat zou zijn voor als ik op pad ben en tussendoor moet laden. Hartelijk dank,  superfijn dat dit kan.  Marijke

Merk: Seat mii electric
Type: Zie boven
Bouwjaar: 2020
Brandstof: Elektrisch
Motorvermogen: 64 of 62 ?
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of u uw elektrische Seat MII ook kunt opladen door gebruik te maken van een verlengkabel.

Over de kwaliteit van de kabel die u heeft gevonden kan ik niets zeggen maar ik zou er zeer terughoudend mee zijn. In de handleiding van uw auto staat tenslotte: ‘Gebruik de kabel nooit in combinatie met een verlengkabel’. Thuis opladen kan inderdaad door gebruik te maken van het normale stopcontact of door thuis een laadpaal/wallbox te laten installeren. Wat voor u handig is kunt u zelf bepalen maar wellicht is extra informatie welkom en dat kunt u vinden op onze site: Je elektrische auto opladen aan het stopcontact.

Wanneer u onderweg wilt laden kunt u gebruik maken van de bijgeleverde kabel met Mennekes stekker die u kunt aansluiten op de openbare laadpalen. Snelladers zijn voorzien van een eigen kabel met stekker. Veel meer informatie over laden vindt u op: Alles over het opladen van je elektrische auto.

De anwb laadpas is gratis en bij gebruik van onze pas zijn de prijzen bij alle palen gelijk. Alles over de pas vindt u op onze site: Laadpas van de ANWB.