Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oxfam Night Breaker H7 led

Vraag gesteld door C. van Elteren op 11 augustus 2021

Ik weet dat deze led autolamp nog niet is toegelaten tot de Nederlandse markt. Maar de Duitse toelating zegt mij voldoende om deze set lampen via Amazon te bestellen voor mijn Malibu camper van 2020 die op een Fiat Ducati staat. In de doos zitten een tweetal lampen. Is dat voor elke koplamp een of moet ik voor twee koplampen even zoveel lampen aanschaffen.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af of u per koplamp een setje lampen nodig heeft of dat de set voor 1 auto voldoende is.

Indien uw camper gebruik maakt van de originele Fiat koplampen dan bent u met deze set voorzien van vervangende lampen voor dimlichten.

In elke koplampunit bevinden zich 2 halogeenlampen; eentje voor dimlicht en eentje voor grootlicht. De lampen die u wilt vervangen zijn de lampen die bedoeld zijn voor dimlicht, zodoende heeft u aan twee lampen voldoende. Indien u ook het grote licht van LED wilt voorzien bent u genoodzaakt om twee sets aan te schaffen.

Let wel op dat u de originele lampen ontvangt en geen imitatie (deze zijn natuurlijk ook in Duitsland niet goedgekeurd).

===========================

Update (november 2023)
Het antwoord van de RDW op de vraag of het vervangen van voertuigverlichting door LED-lampen is toegestaan in Nederland vindt u hier: Mag je halogeen autoverlichting vervangen door LED-lampen? | ANWB