Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieuvignet Duitsland

Vraag gesteld door W. Venhuis op 24 augustus 2021

Via de website probeer ik een vignet aan te vragen voor kenteken *** maar ik krijg telkens de melding dat het niet mogelijk is om voor dit voertuig een vignet aan te vragen.

Het is een VW camper van 1997, diesel en vorig jaar ingevoerd. Uw collega begrijpt het ook niet en stuurt me naar u toe. Ben erg benieuwd of u mij hiermee kunt helpen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U probeert vergeefs een milieusticker voor Duitsland aan te vragen voor uw camper op basis van een Volkswagen Transporter 2.4 diesel met 57 kW. De auto komt uit 1997 en de milieuklasse is Euro 2. De milieuklasse is de reden dat er geen milieusticker kan worden besteld.

Er bestaan sinds de invoering van milieuzones in Duitsland (2008) drie kleuren stickers: groen, geel en rood. Voorheen kwam een auto met Euro 2 in aanmerking voor een rode sticker, maar door de jaren heen zijn de regels aangescherpt. De rode sticker wordt in geen enkele milieuzone meer toegelaten. De sticker is daarom ook niet meer verkrijgbaar. Dat betekent ook dat deze auto niet meer in de milieuzones in de Duitse steden mag rijden. Dat geldt overigens ook voor de milieuzones in Amsterdam, Utrecht en Arnhem.