Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opel zafira hoge km stand

Vraag gesteld door V. Hoogwerf op 2 augustus 2021

Op marktplaats kwam ik een Opel Zafira 1.4 uit 2012 tegen.
Nu kan ik op internet geen 'review' van de anwb vinden van de zafira uit dit jaar en ik vroeg me af of de km stand 232.000 hoog is voor dit type motor.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U kunt op Marktplaats een tweedehands Opel Zafira kopen met 232.000 km op de teller. U vraagt of dat veel is voor deze motor.

Ik verwijs u naar deze occasiontest https://www.anwb.nl/juridisch-advies/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/stappenplan-klachten-na-aankoop van deze generatie Zafira. De Wegenwacht meldt nog specifiek iets over de 1.4 motor en andere zaken die relevant kunnen zijn. Maar dat neemt niet weg dat 232.000 km per definitie best een forse kilometrage is. Tot 200.000 km zou je geen buitensporige gebreken hoeven te verwachten maar komt deze auto toch wel in een levensfase waar groot onderhoud of onvoorziene zaken natuurlijk best aan de orde kunnen zijn. En dan heb ik het niet alleen over de motor maar ook de koppeling, aandrijflijn, wielophanging en stuurinrichting. Deze kilometrage laat toch onvermijdelijk gevorderde slijtage zien. Dus weet wat u koopt. In theorie zou u een auto kunnen overnemen die juist weggedaan wordt op het moment dat grote onkosten eraan zitten te komen. Hoe betrouwbaar een auto ook is, met deze tellerstand kán er van alles aan de hand zijn.