Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke SUV is geschikt?

Vraag gesteld door op 30 juni 2021

Ik ben op zoek naar een voor mij nieuwe auto. Eerder heb ik mijn ogen laten vallen op een Audi A1 of VW Polo. Nu ik er echter steeds langer over nadenk, wil ik liever een grotere auto met het oog op de toekomst.

Er zijn nu enkele modellen die de revue gepasseerd zijn. Audi Q2/Q3, Audi A3, Nissan Qashqai, Peugeot 3008. En zo zijn er nog meer merken waar ik nog niet eens echt over nagedacht heb (Seat, Skoda etc.).

Ik merk dat ik de SUV modellen toch wel erg mooi vind, ook omdat je dan wat hoger zit.

Eisen:
- Bouwjaar vanaf 2016
- Kilometerstand max. 80.000
- Automaat
- Benzine
- Budget €22.500
- Relatief zuinig (ik rijd nu 1:17 en ik wil er niet op achteruit gaan)

Aan welke auto's kan ik nog meer denken en welke raden jullie aan of juist af?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een jonge gebruikte SUV die aan de genoemde wensen en criteria moet voldoen. U noemt 'n aantal mogelijke kandidaten maar u vraagt welke auto's óók op het lijstje kunnen.

Wanneer ik toch nog een paar uitschieters zou moeten noemen dan is dat in ieder geval de Seat Arona en Ateca, Toyota C-hr, Mazda CX-5, VW Tiguan en Skoda Kamiq. In ieder geval allemaal auto's die ook binnen het budget haalbaar moeten zijn. Wat echter niet te realiseren valt is het gewenste brandstofverbruik. Bij de SUV/Crossover modellen in dit segment is 1:17 toch nét iets te hoog gegrepen. Dan moet u denken aan de hybride versies in dit segment zoals de hybrid uitvoering van de Toyota C-hr
en de Kia Niro. Feitelijk voldoen deze auto's op papier aan alle gewenste criteria, zijn super betrouwbaar maar is de vraag of deze auto's ook bij u in de smaak vallen.