Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toyota Aygo, Peugeot 107 of Citroën C1

Vraag gesteld door A. Kaandorp op 13 juli 2021

Ik ben op zoek naar een 2e hands auto van  max 5000€. 5 deurs en airco. De prijzen tussen deze 3 automerken verschillen enorm. Hoeveel km kan er op de teller van deze auto's en welk merk is het beste advies van deze 3?
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U zoekt een gebruikte auto en vraagt zich af welke u het beste kunt kiezen.

De drie auto’s die u noemt zijn vrijwel identiek. Ze zijn in dezelfde fabriek gebouwd en beschikken over exact dezelfde techniek. Er zijn slechts wat uiterlijke verschillen om beter te passen bij de merken Peugeot, Citroën of Toyota. Eigenlijk is dus vooral uw smaak die bepaalt wat de beste keuze is.

De prijsverschillen zullen vooral veroorzaakt worden door de kilometerstand, de technische staat en de (onderhouds) historie. Ik kan niet echt een maximale kilometerstand aangeven omdat de staat van de auto vooral bepaald wordt door de geschiedenis hiervan.

Een mooie occasiontest van het trio vindt u op onze site. Natuurlijk zijn er in het A-segment nog vele andere gewilde gebruikte auto’s en daarom hebben we er ook artikel over geschreven; 10x tweedehands stadsauto's.

De auto die u op het oog heeft zal vast een aantal jaar oud zijn vandaar dat ik u altijd adviseer om de auto met garantie aan te schaffen en bij voorkeur bij een Bovag garage.