Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ruitenwissers doen het ineens niet meer

Vraag gesteld door J. Benneker op 5 juli 2021

Mijn ruitenwissers doen het beide aan de voorkant niet meer. Als je de hendel omhoog zet hoor je wel het motortje gewoon dus ga er niet vanuit dat die kapot is. De sproeier doet het wel.. alleen de wissers niets meer, maar maakt niet uit welke stand.

Nu was ik even gestopt, motor uit en aan. Ruitenwissers bekeken en nog steeds niks. Nog een poging gedaan (motor uit en aan) en toen ineens deden ze het weer, ook tijdens het rijden meerdere keren geprobeerd en ook toen was er niks meer aan de hand.

Moet ik het in de gaten houden of moet ik nu direct actie ondernemen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U merkte dat uw ruitenwissers niet meer werkten. Het motortje hoorde u wel draaien, ervan uitgaande dat het ook de ruitenwissermotor was. Als die wel werkt en de wissers toch niet bewegen moet er iets mankeren aan het stangenstelsel of de aansluiting van de wissermotor op het stangenstelsel.

Het kan qua euvel een kleinigheid zijn. Omdat het uitvallen van de ruitenwissers bij (hevige) neerslag een serieus probleem kan zijn voor uw zicht op de weg en het verkeer, en daarmee de veiligheid, adviseer ik om het mechanisme te laten controleren.