Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieuzones Duitsland

Vraag gesteld door op 30 juni 2021

Wil met Volvo 940 bouwjaar 1994 (benzine) naar Duitsland (Eiffel). Kan/mag ik dat? Milieu eisen (Emissieniveau 1?) overal verboden of alleen in steden. Die ik dan wellicht met OV (laatste stukje) kain bezoeken.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u met uw Volvo uit 1994 nog wel naar de Duitse Eiffel mag.

Een groot aantal Duitse stadscentra is alleen met een milieusticker (Umweltplakette of Feinstaubplakette) toegankelijk. De milieuzones (Umweltzonen) worden met borden aangegeven. In het algemeen geldt, dat dieselvoertuigen van voor 2001 en benzinevoertuigen van voor 1993 niet meer worden toegelaten in de milieuzones. Check voor de zekerheid op deze pagina middels uw kenteken en meldcode of u inderdaad voor een sticker in aanmerking komt. Mocht dat niet het geval dan wil ik benadrukken dat u niet overal in Duitsland een milieusticker nodig heeft. Milieuzones waarin de milieusticker in Duitsland verplicht is bevinden zich met name in en rondom de grote Duitse steden. Blijft u buiten de milieuzones, zoals op doorreis via de snelwegen, dan hebt u geen milieusticker nodig.

Steden met een milieuzone

  • Steden met een milieuzone zijn onder andere Berlijn, Bonn, Bremen, Darmstadt, Dortmund, Duisburg, Düsseldorf, Essen, Frankfurt am Main, Gelsenkirchen, Hannover, Heidelberg, Karlsruhe, Keulen, Krefeld, Leipzig, Maagdenburg, Mainz, Mannheim, Mönchengladbach, München, Münster, Neuss, Neu-Ulm, Oberhausen, Osnabrück, Stuttgart, Wiesbaden, Wuppertal.