Naar artikel

Auto valt uit tijdens rijden maar herstelt zichzelf weer na 1 seconde

Vraag gesteld door op 6 juli 2021

Dit is nu een paar keer gebeurt in 10.000 KM.
De auto rijdt verder heel normaal en goed.
Maar soms als ik met constante snelheid rij (Cruise control of gewoon gas geven) dan zie ik de toeren op de toerenteller volledig wegvallen naar 0, maar na 1 seconde komen ze weer terug en rijdt de auto verder alsof er niks is gebeurt. (Dit allen gebeurt in 1 a 2 seconde) Geen lampje, geen foutcodes. Dit is nu zo'n 6x gebeurt in 10.000KM. Graag hoor ik of jullie er meer vanaf weten :)

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft een probleem met de Fabia, deze slaat heel sporadisch af.

Een diagnose is op afstand altijd lastig omdat meten aan de installatie de enige echte manier is om een waterdichte diagnose te stellen. Het meest voor de hand liggend is dat de krukaspositiesensor het sporadisch af laat weten. Dat is gelijk zichtbaar doordat de toerenteller naar 0 gaat en vervolgens de motor uit zal slaan. Hier kan een slecht contact in zitten waardoor het de storing slechts af en toe optreedt.
Een slecht contact kan natuurlijk ook in andere componenten zitten waardoor deze storing veroorzaakt wordt maar de krukaspositiesensor is een berucht onderdeel. Deze laten vervangen met de hoop dat de storing weg blijft is geen gekke gedachte.