Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto valt uit tijdens rijden maar herstelt zichzelf weer na 1 seconde

Vraag gesteld door op 6 juli 2021

Dit is nu een paar keer gebeurt in 10.000 KM.
De auto rijdt verder heel normaal en goed.
Maar soms als ik met constante snelheid rij (Cruise control of gewoon gas geven) dan zie ik de toeren op de toerenteller volledig wegvallen naar 0, maar na 1 seconde komen ze weer terug en rijdt de auto verder alsof er niks is gebeurt. (Dit allen gebeurt in 1 a 2 seconde) Geen lampje, geen foutcodes. Dit is nu zo'n 6x gebeurt in 10.000KM. Graag hoor ik of jullie er meer vanaf weten :)

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft een probleem met de Fabia, deze slaat heel sporadisch af.

Een diagnose is op afstand altijd lastig omdat meten aan de installatie de enige echte manier is om een waterdichte diagnose te stellen. Het meest voor de hand liggend is dat de krukaspositiesensor het sporadisch af laat weten. Dat is gelijk zichtbaar doordat de toerenteller naar 0 gaat en vervolgens de motor uit zal slaan. Hier kan een slecht contact in zitten waardoor het de storing slechts af en toe optreedt.
Een slecht contact kan natuurlijk ook in andere componenten zitten waardoor deze storing veroorzaakt wordt maar de krukaspositiesensor is een berucht onderdeel. Deze laten vervangen met de hoop dat de storing weg blijft is geen gekke gedachte.

 

Reacties

H. Boer 

Auteur - 28 september 2023

Dit probleem heb ik ook met onze polo krukas sensor al vervangen graag horen wij de oplossen gr cisca

Pieter

ANWB Expert - 29 september 2023

De krukassensor is een onderdeel dat meer dan eens deze klacht veroorzaakt. Daarom is het zinvol en redelijk eenvoudig om deze te vervangen en hiermee onderzoekskosten te voorkomen.
Nu deze sensor reeds vervangen is en de storing helaas terugkomt zit er niets anders op dan de oorzaak te laten achterhalen door metingen op en aan de auto te verrichten. Het is erg waarschijnlijk dat uitval veroorzaakt wordt door een slecht contactslot of bijvoorbeeld een weerstand in de kabelboom in de motorruimte. Dit vraagt echt een goede diagnose, u kunt bijvoorbeeld een specialist benaderen via de site van GMTO.