Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lekkage nieuwe radiateurslang

Vraag gesteld door J. van Meeteren op 15 juni 2021

Op mijn Peugeot 206 CC uit 2003 heb ik een radiateurslang vervangen van de motor naar de onderste aansluiting van de radiateur. Het is een imitatieslang, maar wel met het juiste onderdeelnummer.

Elke keer als ik gereden heb en de auto stilzet, dan ligt er een kleine vlek van koelvloeistof onder de auto. Er zit zowel bij de motorkant als bij de radiateurkant lekkage van kvs. Ik heb extra slangenklemmen geplaatst en goed aangespannen, maar het blijft lekken. Ik heb het gevoel dat de slang te ruim is voor de aansluitingen. Wat kan ik hieraan doen. Teflon tape? Stukje binnenband om de aansluiting? Dingen die ik gelezen heb. Graag advies.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De onderste waterslang van uw Peugeot 206 is onlangs vervangen voor een niet-origineel exemplaar. Toch constateert u een lekkage op beide aansluitingen en helpen extra slangklemmen helaas niet.

Dan lijkt het er inderdaad op dat de slang een te grote diameter heeft en zelfs een extra slangklem niet in staat is dit rondom goed af te sluiten. Eerlijk gezegd beschouw ik de geopperde oplossingen als een paardenmiddel waar ik verre van overtuigd ben dat dit ook duurzaam gaat werken. Ik zie maar één oplossing en dat is bij voorkeur een origineel exemplaar die toch echt een perfecte afdichting moet garanderen. Desnoods een gebruikt exemplaar