Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Benzine of diesel?

Vraag gesteld door E. Baumgartner op 24 juni 2021

Ik wil een renault megane aanschaffen (1.2 motor of meer), waarmee ik beter mijn caravan kan trekken (1090 kg). Nu twijfel ik of het handiger is om een diesel of benzine te nemen? Hebben jullie hier advies voor?

Merk: Renault
Type: Megane
Bouwjaar: 2017 ong.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Renault Megane om daarmee ook uw 1090 kg wegende caravan te trekken. U twijfelt echter tussen benzine of diesel.

Wanneer ik uitga van de 1.2 TCE 74 kW versie is een beladen caravangewicht van rond de 1100 kg prima te doen. Met deze combinatie kunt u nagenoeg alles wel aan. De 96 kW versie gooit er nog een schepje bovenop en is de conclusie dat een diesel voor het trekken van dit caravangewicht geen bittere noodzaak is. De beide diesel versies zijn echt niet heel veel krachtiger en gaan ze redelijk met elkaar gelijk op. U kunt de vergelijking ook simpel zelf maken met ons Caravan Trekprogramma. Selecteer de beoogde auto én caravan en zie de praktische prestaties.

Verder is het ook van belang te weten of diesel economisch voor u wel zo voordelig is. Het totale fiscale plaatje is zodanig dat de kilometerkosten van een diesel pas voordeliger gaat worden bij hoge jaarkilometrages van vaak wel ruim boven de 25.000 km/j. De aanschafprijzen hebben echter wel door de dalende populariteit een vrije val gemaakt en kan dus een zeker startvoordeel opleveren bij de aanschaf. Maar de keuze tussen benzine of diesel is een serieuze overweging waar ons Autokosten programma financiele duidelijkheid in kan verschaffen.