Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Falken autobanden

Vraag gesteld door J. Nienhuis op 20 april 2021

De banden van mijn astra moeten worden vervangen. Ik heb de test 2021 geraadpleegd en gezien dat de falken als één der besten uit de test komt. De maat van mijn banden wijken iets af i.p.v 225-50-17 is het 215-50-17. Kan ik er van uitgaan dat het testoordeel van de geteste band niet afwijkt van de band met de maat die ik rijd? Is zo'n band verkrijgbaar bij Falken en is het typenummer daarvan bekend? Ik wacht uw antwoord af en dank u bij voorbaat.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van de genoemde banden die goed uit de ANWB bandentest komen. Uw bandenmaat wijkt af van de geteste maat en u vraagt of de uitslag dan tóch overeenkomstig is.

De testuitslag van onze bandentest is representatief genoeg om ook op basis van uw bandenmaat een weloverwogen keuze te maken. Echter de testwinnaar, de Falken Azenis FK510, wordt helaas niet in uw bandenmaat geleverd. De nummer drie in de lijst, de Kumho Ecsta PS71, is wel beschikbaar in de gewenste maatvoering en dus volgens de test ook een prima budgetband. Misschien een goed alternatief.