Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

APK afkeur

Vraag gesteld door J. Brus op 21 maart 2021

Ik heb een tweede auto (Renault 19 / GB-DN-49) laten keuren. Deze is afgekeurd. Een groot deel van de afkeurpunten heb ik laten repareren, maar de laswerkzaamheden kon de garage (Bosch Car Service) niet uitvoeren. Ik kreeg geen APK afkeurformulier. Op de factuur staan de afkeurpunten (roestschade) die bij een andere garage hersteld moeten worden. De APK is reeds verlopen en de auto staat momenteel op privéterrein. Ik vraag me af waar ik de roestschade betaalbaar kan laten herstellen en of ik daar dan heen mag rijden. De auto is geschorst en verzekerd.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af waar u de roestschade aan uw Renault kunt laten repareren.

Het repareren van roestschade kan het beste door een autoschadeherstelbedrijf. Deze bedrijven zijn bekend met het lassen van de carrosserie en het behandelen tegen roest. U kunt eenvoudig een schadehersteller vinden via: ANWB Vaste Prijs Schadeherstel | ANWB. Het is wel verstandig om te kijken of de auto het wel waard is en het repareren van roest geen gebed zonder eind wordt.

Met een auto waarvan het kenteken geschorst is mag u de openbare weg niet op tenzij u op weg bent naar een APK-keuringsstation. Meer informatie vindt u hier.

Vrijwel alle autoschadebedrijven zijn in het bezit van een autoambulance dus u zou met hen kunnen afspreken om de auto op te halen. Dan mag u de dag dat de auto klaar is wel naar het APK-station rijden en daarna de schorsing opheffen.