Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tolheffing Italië

Vraag gesteld door A. Hofman op 26 januari 2021

Onlangs heb ik een naheffing voor een gemiste tolpoorten Italie gekregen. Het bedrag is € 29.99. De overtreding zou zijn begaan op 24 augustus 2017. Het vreemde is dat wij de auto op vliegveld Düsseldorf hebben geparkeerd van 19 t/m 26 augustus 2017 en wij in deze periode met vakantie zijn op Tenerife. Zonder kosten te maken kan ik geen inzicht krijgen in mijn creditcardgegevens over deze periode. Alleen op mijn bankafschrift kan ik aantonen uitgaven op Tenerife en op de luchthaven te hebben gedaan. Maak ik een kans deze onterechte heffing ongedaan te maken.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft bericht van Nivi S.p.A. ontvangen uit Italië. U wordt verzocht een bedrag te betalen aangezien u enkele jaren geleden niet of niet voldoende tol zou hebben betaald. Naast het tolbedrag worden ook wettelijke rente en incassokosten in rekening gebracht. U heeft hierover niet eerder bericht ontvangen. U was op het betreffende moment echter niet in Italië, maar elders op vakantie. Uw auto stond geparkeerd op Schiphol.

Wij hebben veel vragen over naheffingen uit Italië ontvangen. Wij hebben de informatie op een rij gezet en ik verwijs u hiervoor graag naar een vergelijkbare vraag die op ons platform is beantwoord: Tol Italië: naheffing door Nivi (anwb.nl)

In uw geval is het wel om zinvol bezwaar te maken en nadere informatie op te vragen en aan te geven dat uw auto destijds niet in Italië is geweest. U kunt een bon van de parking bijvoegen, als u deze nog heeft, of een foto van uw auto. Er kan dan bekeken worden of er inderdaad een andere auto zonder betalen door de slagboom is gereden.