Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

SUV

Vraag gesteld door op 18 december 2020

Wil graag volgend jaar een tweede hands SUV kopen. Een niet al te grote, te dure en niet met tienduizenden km al op de teller. Heeft u een suggestie voor een goede kwaliteit-prijsverhouding?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt volgend jaar een gebruikte compacte SUV aan te schaffen en u vraagt wat mogelijk geschikte kandidaten zijn. 

Ik neem in een moeite ook de Crossovers mee omdat de onderlinge raakvlakken zo groot zijn dat je kunt spreken van vergelijkbare modellen.

Het aanbod is best groot, maar wanneer ik zoveel mogelijk naar de prijs en kwaliteit kijk noem ik als eerste de Mazda CX-5 of eventueel z'n kleinere broertje, de CX-3. Eigenlijk óók op basis van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het is niet voor niets dat dit tweetal het erg goed doet op de tweedehands markt en een hoge restwaarde blijven behouden.

Verder is de Kia Sportage (of Hyundai Tucson) zeker een kandidaat én van dit zelfde merk de Niro die duidelijk wat compacter is. Deze Hybride Crossover heeft ons zéker wat verbruik betreft aangenaam verrast. Verder wil ik de toch ook wat duurdere Seat Ateca noemen en in een duidelijk goedkoper segment is de Dacia Duster een aantrekkelijke auto. En tot slot mag ook zeker de Toyota RAV-4 in dit lijstje niet ontbreken of de compacte Toyota C-HR.

De keuze is dus betrekkelijk ruim en hangt ook af van het beschikbare budget en wellicht aanvullende eisen. Zie eventueel ook deze pagina; ANWB tipt: 11x crossover of ANWB tipt: 11x hoge instap