Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Keuze elektr.-hybride,-hybride plug in of Benzine

Vraag gesteld door N. de Vos op 21 oktober 2020

Wat is de beste keus wanneer je, zoals ik, maar zo'n 5000 km per jaar rijdt ? Moet een elektrische of plug in auto bij langere tijd stilstaan toch continu aan de oplader blijven? Mijn auto staat soms wel 3 weken stil. verder zijn de afstanden die wij rijden meestal beperkt tot 35 km (max 70 km).

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U vraagt wat de beste keuze is als u weinig rijdt en of een elektrische auto bij lang stilstaan continu aan de oplader moet blijven. 

Een elektrische auto hoeft niet aan de oplader te blijven staan als deze een tijd stilstaat. Hoewel er wel iets verlies van energie op heel lange termijn zou kunnen zijn, is het de "gewone" 12 V accu die het dan als eerste moeilijk krijgt. Hoewel deze geen startmotor hoeft te laten draaien, moet die accu wel bepaalde functies vrijgeven. We hebben het dan over maanden stilstaan, een paar weken mag geen probleem zijn. U zou wat dat betreft dus prima kunnen overstappen.

Of een elektrische auto verder een goede keuze is hangt dus van andere zaken af, zoals de ruimte die u nodig heeft of de kosten. En ook of u nieuw of gebruikt zou willen aanschaffen.
Als u zelden meer dan 100 km rijdt, dan zijn zelfs de eerste elektrische auto's, die nu dus gebruikt worden aangeboden, een mogelijkheid voor u.

Op onze site is veel informatie te vinden over welke auto's er zijn en ook wat het kost. Mochten er toch nog vragen overblijven, dan horen we het graag.