Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbaarheid van Car Driver Deals

Vraag gesteld door S. Tijssen op 25 oktober 2020

In mijn zoektocht naar een betaalbare private lease ben ik terecht gekomen bij Car Driver Deals (https://www.cardriverdeals.com/). Ik was blij verrast voor de prijs voor het leasen in combinatie met de te rijden kilometers die bij die prijs horen (3000km per maand/36000km per jaar).

Zij claimen dat deze lage prijs met veel kilometers te bereiken is, doordat je geen auto least, maar mobiliteit, oftewel, minstens ieder jaar krijgt contractant, een nieuwe of jong gebruikte auto, en het wisselen van de auto's is verplicht als je een contract tekent. Het zelf samenstellen van een auto is niet mogelijk, maar ze garanderen altijd een luxe(re) uitvoering dan de standaard.

Al met al word ik erg blij van dit verhaal, ik vraag me echter wel af, waar zit hier het addertje onder het gras, als iets te mooi om waar lijkt te zijn, is het meestal ok zo.

Mijn vraag aan jullie als ANWB is, zijn jullie bekend met deze firma, zijn ze malafide, en is het voor mij een goed idee om met dit bedrijf in zee te gaan en mobiliteit te gaan leasen voor de komende paar jaar?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of wij (als ANWB) Car Driver Deals kunnen aanbevelen.

Het lijkt een all-in huurconstructie waarbij u vooraf betaalt (voor het meest voordelige tarief) of dat met een financiering doet. Het is niet gezegd dat u de auto waarvoor u een aanbetaling doet of financiering aangaat ook echt krijgt. Dat hangt af van de beschikbaarheid en kan ook een alternatief zijn. Het zijn nieuwe of gebruikte auto’s, u heeft volgens mij geen keuze.

Als ANWB hebben wij geen ervaring met dit bedrijf. Het bedrijf is niet aangesloten bij een branche organisatie als Keurmerk Private Lease, BIVAG, etc. Voorts vind ik de geschillenregeling niet bepaald consumentvriendelijk. Zo is Car Driver Deals niet aangesloten bij een Geschillencommissie. Geschillen kunnen uitsluitend worden voorgelegd aan de rechtbank Roermond.

Gelet op bovenstaande zou ik Car Driver Deals derhalve niet aanbevelen.