Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto slaat soms wel aan en soms niet

Vraag gesteld door D. Veltkamp op 24 oktober 2020

Ik heb een Dacia Logan uit 2006, die hier voor geen start problemen heeft gehad. maar nu wil de motor soms niet aanslaan.

bij de eerst keer dacht ik dat de accu kapot (was 7 jaar) was en de auto met start kabels de motor gestart en naar de garage gereden en de accu laten vervangen.
Weer thuis en de volgende dag en weer proberen te starten weer niet aanslaan. proberen en met een beetje gas ging die toch lopen.
De volgende dag weer weg gegaan, heen niks aan de hand maar terug naar huis werd het probleem. niet aan de praat te krijgen. tijdens het slepen geprobeerd te starten en gewoon aanslaan. hier na gewoon op eigen kracht naar huis gegaan.

Als de motor loopt loopt die netje. geen gekke geluiden of trillingen. alleen stationair een wisselend toeren tal (ik heb al 600 tot 100 toeren gezien)

Wat kan hier de oorzaak van zijn?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De motor van uw Dacia Logan slaat na het starten soms niet meteen aan. Soms lukt het wel na even aandringen, maar de motor was ook een keer helemaal niet aan de praat te krijgen. U vraagt wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Ik denk aan de krukassensor, maar de storing kan ook op een andere plek zitten, zoals bedrading. Het is een klassiek verhaal, maar een sluitende diagnose stellen op afstand is niet mogelijk. Ik zou de auto eerst laten uitlezen en kijken wat daar verder uit komt.