Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Allseasonbanden

Vraag gesteld door op 20 oktober 2020

Mijn auto is toe aan nieuwe banden. Kwikfit adviseert mij CO155/65T14ASCO Allseasoncontact 75T. Mijn auto is een Peugeot 107. km stand ongeveer 98.000. Kenteken 31-SGS-1. Ik rijd wekelijks 1x richting Utrecht. Is dit een goede keuze voor mijn auto? Gezien de km stand hoe lang kan ik ongeveer met deze banden doen? Ik heb de testresultaten van 2018 gelezen. Kan ik deze keuze maken?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van allseasonbanden en kreeg van Kwikfit het advies voor de Continental Allseason Contact. Dat advies kan ik onderschrijven. De band heeft het hoogste gewogen eindcijfer uit de test in 2018.

Hij scoort goed tot zeer goed op nat wegdek en goed op sneeuw en ijs (op het niveau van een winterband). Verder heeft hij een lage rolweerstand, wat gunstig is voor het brandstofverbruik (beste uit de test) en een prima slijtvastheid. De band heeft lichte tekortkomingen op droog wegdek, anders had hij vier sterren gescoord. 

De levensduur in kilometers is sterk afhankelijk van rijstijl en omstandigheden. Om toch een getal te noemen zou is een levensduur van 40.000 tot 60.000 een redelijke verwachting.