Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zwaardere Accu

Vraag gesteld door G.G.W.C. Vane op 29 maart 2020

De Citroen DS3 heeft blijkbaar veel sluipend verlies uit de accu. Na een week stilstaan start hij niet meer. Zelfs na een verre rit naar Straatsburg. Ik vervang dan vaker de accu met precies dezelfde maar dat helpt maar kort. De garage kan uiteraard niets vinden, zoals het een vakgarage betaamd.

Ik heb van ellende een ctek lader gekocht en dat helpt een maand tot 14 dagen. In de winter is het helemaal triest. Maximaal 1X starten of je kan de startkabels gaan halen.

Kan ik tegen dezelfde afmetingen, een accu installeren met meer Ah? Of krijgt de dynamo dat niet opgeladen of is dit schadelijk voor de startmotor? Er zwerven veel volksverhaaltjes over dit onderwerp rond dus ik heb objectief advies nodig. Als het niet opgelost kan worden dan gaat de auto de deur uit. Ik heb er genoeg van.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Na één week stilstand is de accu van uw DS3 al leeg en is de accu al herhaaldelijk vervangen.

Ik weet niet hoeveel Ah de gemonteerde accu van oorsprong heeft maar tot ongeveer 60 Ah zou u als zwaarder alternatief best kunnen toepassen. De dynamo vraagt wel meer tijd om deze volledig te laden maar eenmaal vol heeft deze accu dan wel een langere adem. Maar het blijft alles bij elkaar wel merkwaardig dat een volgeladen accu het amper één week weet vol te houden.

Misschien dat u ook eens zou kunnen overwegen een elektronica diagnose specialist bij u in de buurt hier eens naar te laten kijken. Misschien dat er toch té veel stille verbruikers actief blijven.