Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijbewijs

Vraag gesteld door J.C. Koorneef op 9 maart 2020

Rijbewijs verlopen. juli 2019 aangevraagd, goedgekeurd. Opgestuurd. Formulier gekregen voor rijden in Nederland. Geldt niet in buitenland. Willen naar onze woning in Zwitserland. Zijn niet verzekerd zonder geldig rijbewijs. CBR zegt dat we voorlopig niet aan de beurt zijn. Hoe lossen wij dit op? ik ben 75 jaar.

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert

U vraagt of wij een oplossing weten voor het probleem dat u met een verlopen rijbewijs niet in het buitenland mag rijden. De ANWB heeft daarvoor geen oplossing. Wel laten onze belangenbehartigers regelmatig aan het CBR weten dat wij deze situatie onacceptabel vinden, mede naar aanleiding van de ledenklachten die we hierover binnenkrijgen. Ook de Consumentenbond en de Nationale Ombudsman hebben dit hen laten weten.

Wat ik u wel kan adviseren, is om een klacht in te dienen bij het CBR via klacht@cbr.nl. Van andere leden hebben we namelijk vernomen dat klagen bij het CBR kan helpen. Het is sommige leden gelukt na het indienen van hun klacht om weer "vóór in de rij" te komen dan "achteraan". Dus ons advies is klagen bij het CBR via klacht@cbr.nl. Zie voor meer informatie achterstanden bij het cbr.

Reactie van de heer Koorneef op 18 maart 2020:

Bedankt voor het advies. Klacht ingediend bij CBR over rijbewijs. Ben 75 jaar, werd in de wacht gezet tot oktober 2020. Rijbewijs aangevraagd in juli 2019. Na klacht binnen twee dagen rijbewijs. Bedankt ANWB