Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trillende auto

Vraag gesteld door M.J.M. Thewissen op 24 februari 2020

In juni heb ik een vrijwel nieuwe Citroën C4 Picasso gekocht, half jaar oud en 2000km op de teller. Bij een snelheid tussen 100 en 120km/h trilt de auto vooral in de carrosserie en stoelen. Geconstateerd door de chef monteur, een alternatieve dealer, en een bevriende ANWB keurmeester.

Auto is 5x in garage geweest, 2x uitgebalanceerd, motorsteunen los en vastgezet. Nieuwe winterbanden met nieuwe velgen gemonteerd in de hoop dat het aan de banden/velgen lag. Probleem blijft. Ik heb nog geen plezier van mijn nieuwe auto gehad.

Wat kan de oorzaak zijn en wat zijn mijn rechten.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft in juni een Citroën C4 Picasso gekocht van een half jaar oud met 2.000 km op de teller.

Tussen de 100 en 120 km/h trilt de auto, vooral in de carrosserie en de stoelen. Dit is door 2 garages en een keurmeester geconstateerd. De wielen zijn gebalanceerd en de motorsteunen zijn spanningsvrij gemaakt. U vraagt nu wat de oorzaak kan zijn en wat uw rechten zijn.

Omdat de carrosserie trilt en het stuur niet denk ik dat het probleem aan de achterzijde gezocht moet worden. Mogelijk een kromme flens of overmatige speling op een wiellager.

Natuurlijk heeft u recht op een trillingsvrije auto en zal de verkoper dit probleem dus moeten oplossen. Op onze website vindt u een stappenplan klachten na aankoop.