Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieuvignet Frankrijk

Vraag gesteld door W.W. van Weelderen op 12 januari 2020

Ik wil met mijn Volvo 245 uit 1978 welke rijd op benzine en lpg op vakantie naar Frankrijk. Welk vignet heb ik nodig?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Voor uw reis naar Frankrijk heeft u voor uw klassieke Volvo op LPG een milieusticker nodig.
 

  • Er zijn stickers in zes categorieën: 0 (groen), 1 (paars), 2 (geel), 3 (oranje), 4 (rood) en 5 (grijs). De categorie wordt bepaald door het type voertuig (auto, motor, bromfiets, enzovoort), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig.
    • De groene sticker is voor de schoonste voertuigen (elektrisch of op waterstof). Deze voertuigen hebben altijd toegang in elke milieuzone.
    • Voertuigen op lpg komen in aanmerking voor een paarse sticker.
    • De meest vervuilende voertuigen, waaronder personenauto's geregistreerd vóór 1 januari 1997 en motoren van vóór 1 juni 2000, krijgen geen sticker.

Via onze pagina milieuzones in Frankrijk komt u bij ons Stappenplan bestelprocedure. Let op: Bestel de sticker op tijd, de levertijd kan circa 10 werkdagen bedragen.

UPDATE:

De milieumaatregelen in Frankrijk zijn vanaf juli 2019 aangescherpt. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent, of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Om niet voor verrassingen te komen staan, raden we u aan om een milieusticker aan te schaffen. De kosten zijn niet hoog en de sticker blijft geldig (voor het betreffende kenteken).

Op onze website kunt u meer (en de meest actuele stand van zaken) lezen over de milieuzones in Frankrijk.