Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieuzone Parijs

Vraag gesteld door R. J. Lijster op 6 januari 2020

Komende maand rijd ik in onze Volkswagen Camper (Diesel) uit 1999 over de Periphérique  d’Italy in Parijs. Mag dat zonder milieusticker?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u voor een bezoek aan Parijs een milieusticker moet hebben voor uw camper uit 1999.

Ik weet niet of u doelt op de Porte d'Italie op de Boulevard Périphérique aan de zuidkant van de stad of de Place d'Italie in het hart van de stad.

Per 1 juli 2019 is de milieuzone van Parijs uitgebreid naar de buitenring en zelfs daarbuiten, tot de A86. Veel Nederlandse vakantiegangers komen hier op weg naar het zuiden langs. Hoewel de A86 zelf is uitgezonderd van de milieuzone, is het aan te raden om toch een sticker te hebben. Automobilisten verlaten namelijk regelmatig deze snelweg, bijvoorbeeld bij grote drukte als het verkeer wordt omgeleid. Zij komen dan alsnog in de milieuzone terecht. De milieuzone in Parijs geldt op werkdagen van 8.00 – 20.00 uur.

Wat de Porte d'Italie op de Boulevard Périphérique óf de Place d'Italie betreft in het hart van de stad; u ontkomt niet aan de geschikte milieusticker om tijdens de hierboven genoemde periode de milieuzone in te mogen. Op basis van de leeftijd van uw auto verwacht ik dat dit sticker nummer 5 zal zijn waarmee u géén toegang krijgt tot de twee Parijse milieuzones. U mag eventueel óók zonder sticker dus uitsluitend de milieuzone van Parijs in buiten de eerder genoemde periode.

Zie aanvullend onze pagina Milieuzones in Frankrijk.