Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB keuring?

Vraag gesteld door op 1 januari 2020

Hoiii ik heb een vraag aan jullie. Is het mogelijk om je auto door de anwb te laten nakijken? Ik ben namelijk op 26 december 2019 van de weg gehaald door jullie. Toen ik de melding aan het maken was kwam er gelukkig al een mannetje van jullie aanrijden die mij heeft geholpen. Toen hij ging kijken wat hij voor mij kon doen bleek mijn aandrijfas eruit te liggen. Hij heeft mij netjes thuis gebracht daar nogmaals gekeken of hij er hem nog weer in kon krijgen maar helaas. Dus heeft hij super geregeld dat de auto en ik de volgende dag werden opgehaald om naar de garage te worden gebracht. Helaas was die de maandag pas weer open en door oud en nieuw, kreeg ik vandaag mijn auto terug. De garagist melde mij dat hij er maar een klein beetje uit was. Dat hij een klem/klip?? Heeft vervangen (zonder mij te vragen BTW) en dat het misschien de oorzaak was. Ook melde hij mij dat mijn motorsteunen te veel speling hebben(dit zou ook een oorzaak kunnen zijn??volgens hem) Nu heb ik mijn auto altijd bij deze garage gebracht. Maar twijfel nu aan zijn kundigheid. Hij heeft namelijk in maart de koppeling en remmen vervangen. Is daarna in juli voor de keuring geweest en ben daarna nog terug geweest omdat de auto gek deed. Als ik harder ging dan 80 dan moest ik plankgas geven anders ging hij niet harder ook mijn kilometer teller liep net zo traag op. Het is geen snelle auto maar zo traag is hij nooit geweest. De garage heeft toen de bougie kabels vervangen. En de tip gegeven om schonere benzine te tanken. Helaas mocht dit niet baten. Ik zal u eerlijk zeggen dat ik hem na dit alles niet zo vertrouw. Ik begreep namelijk van de man die mij heeft geholpen dat dit eigenlijk niet stuk gaat. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u uw auto bij de ANWB kunt laten nakijken naar aanleding van de omschreven ervaring.
 
Helaas zijn de ANWB Keuringstations niet meer in bedrijf en hebben wij niet de mogelijkheid een soort van technisch keuring of onderzoek hier naar te verrichten. Ik begrijp dat u óók naar aanleiding van eerdere ervaringen niet zo veel vertrouwen heeft in de laatst gestelde diagnose. De gebrekkige motorophanging of de borging van de aandrijfas kan zeker de oorzaak zijn maar er lijkt geen duidelijke en zekere diagnose te zijn waardoor u weer alle vertrouwen heeft.
 
U zou natuurlijk ook altijd een andere garage de opdracht kunnen geven de boel eens goed te onderzoeken. Dat geldt misschien ook voor de slechte motorische prestaties. Ik kan u ook nog naar dit onafhankelijk keuringsstation in Den Haag verwijzen die ook heel gericht het e.e.a. bekijkt, maar echter niet zal repareren. U weet dan wel van een onafhankelijk bedrijf of uw huidige garage daadwerkelijk steken heeft laten vallen.