Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Traag reagerend gaspedaal

Vraag gesteld door op 2 december 2019

Het gaspedaal van mijn Peugeot 3008 uit 2018, met een Puretech 130 motor, reageert erg traag. Dit is niet alleen vervelend, maar geeft soms ook vervelende/gevaarlijke situaties omdat de auto niet reageert op het gaspedaal. Heb dit bij eerdere auto's niet meegemaakt. Iemand zei tegen mij dat het misschien een trage turbo zou kunnen zijn.

Vanuit stilstand moet je het gaspedaal echt heel langzaam indrukken om de motor langzaam op toeren te laten komen. De dealer zegt dat het normaal is, maar ik betwijfel dit. Wat is uw mening?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert
U bent niet tevreden over de respons van het gaspedaal van uw Peugeot 3008 Puretch 130 uit 2018.

Deze motor levert een koppel van 230Nm bij 1.750 rpm en een vermogen van 96KW bij 5.500 rpm. Deze motor zou dus vanaf 1.750 rpm normaal moeten reageren op het gaspedaal en het gaspedaal in een keer geheel indrukken moet zeker, zonder problemen tot de mogelijkheden behoren.

Mogelijk zit er een "ECO" stand op de auto en is die ingeschakeld. Misschien kunt u een proefrit maken met een zelfde auto bij uw dealer zodat u kunt ondervinden of dit inderdaad normaal is. Het betreft geen veel voorkomende klacht voor dit type auto.