Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Natte riem

Vraag gesteld door op 2 december 2019

Ik heb een Peugeot 308 SW uit 2014. Had problemen met de oliedruk van de motor. Laten onderzoeken en bleek dat de de natte riem, distributieriem, stukjes afbreken en die in het oliefilter verstoppen. Gelukkig op tijd bij anders was de motor in de soep gelopen. De auto heeft net 100.000 km gereden maar zoals ik begrepen heb is de interval pas na de 150.000 km nodig. Het zijn behoorlijke kosten wat er gemaakt zijn en de vraag is wat ik nog kan doen richting Peugeot. Ik moet er bij zeggen dat hij niet bij een dealer in onderhoud is.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw Peugeot is na problemen met de oliedruk onderzocht. Schade aan de distributieriem blijkt in dit geval de oorzaak. Problemen met de distributie van de 1.2 PureTech motoren blijken helaas wel vaker voor te komen. Omdat de riem in de (spat)olie draait, is gebruik van de juiste motorolie (norm PSA B71 2312) cruciaal. Maar ook met de juiste olie kan de distributieriem schade oplopen.

Gevolgschade is bij uw auto gelukkig niet aan de orde. Het gaat om onderhoud dat eerder plaats moet vinden dan normaal. U kunt de verkoper van de auto daarop aanspreken. Van belang is wel dat de juiste olie is gebruikt.