Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies bandenkeuze

Vraag gesteld door J. Consemulder op 17 december 2019

Momenteel hebben mijn banden de volgende profielhoogte: LV 6mm, (ooit vernieuwd) RV 2,2 mm, LA 3,7 mm, RA 2,5 mm. Ik wil overgaan op all season banden. Gezien de huidige profielhoogte denk ik er over 2 nieuwe banden te kopen op de voorzijde of achterzijde en de beste huidige banden op de andere zijde. Wat vindt u hiervan en waar kan ik het beste de all season banden laten monteren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van twee all-seasonbanden i.c.m. met de twee beste huidige zomerbanden.

Op zich zijn de beste twee zomerbanden nog prima bruikbaar en begrijp ik uw overweging slechts twee nieuwe banden aan te schaffen. Maar toch is de combinatie van twee all-seasons en twee zomerbanden niet verstandig en wil ik u dat nadrukkelijk afraden.

Het weggedrag kan nadelig beinvloed worden of zelfs onvoorspelbaar onder bepaalde omstandigheden. Ik wil benadrukken dat ongeacht de keuze voor zomer-, all-seasons of winterbanden dat altijd betrekking moet hebben op vier stuks en geen mix van banden met duidelijk uiteenlopende eigenschappen.

In uw geval zou het veel beter zijn wanneer u uw auto rondom op all-seasons zet. Dat is wel een forse investering maar liever géén all-seasonbanden dan twee.

Zie voor aanvullend advies onze all-season bandentest.