Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wil bij dealer Suzuki Splash kopen uit 2012 met 15.000 km, is dit een goede keuze?

Vraag gesteld door R.F.M. van den Bedem op 13 november 2019

Ik wil bij officiële dealer Suzuki Splash kopen uit 2012 met 15000 km. Is dit een goede keuze of krijg ik een luie auto?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de aanschaf van een 7 jaar oude Suzuki Splash met slechts 15000 km u geen luie auto oplevert.

Natuurlijk is het voor een auto beter wanneer deze met enige regelmaat wordt gebruikt en niet zoals in dit geval héél summier. De term ''luie auto'' is is echter wel 'n beetje van weleer en minder van toepassing voor deze toch best moderne auto. Maar zoals gezegd is vaak en langdurige stilstand niet in het voordeel van de auto. Tenzij het een binnenslaper is geweest en niet in weer en wind aan de stoeprand.

En toch wil ik u geen andere auto aanpraten. Ten eerste omdat dit een prima auto is met prettige rijeigenschappen, fijne zit en instap. En bovendien erg betrouwbaar en duurzaam. Dat is wat mij betreft meer doorslaggevend dan de buitensporig lage tellerstand. Bovendien heeft u de komende 6 maanden garantie mocht er toch iets aan de hand blijken. Dus de lage tellerstand is niet per definitie een pré maar met deze koop bij de dealer mét garantie gaat wat mij betreft het licht op groen. En bij wat intensiever gebruik zal dat beetje luiheid er snel uit zijn.