Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tik in stuur en ook op de wielen

Vraag gesteld door op 6 november 2019

Ik heb een Mazda 6 uit 2002 1.8 motor. Als ik stil sta en aan mijn stuur beweeg naar links en rechts dan hoor je een knak/tik! Ook als de auto aan staat voel je het. Het gekke is dat ik het in sommige kuiltjes/drempels ook voel in mijn stuur. Net of er speling zit maar auto is op de brug geweest geen speling op fuseekogels en er om heen. Wel als je de beide wielen controleert op speling dus van links naar rechts duwt hoor je ook een knak/tik in het stuur en ook hoorbaar.

Ben wel vergeten te vermelden dat mijn koppeling wel aan vervanging toe is ter info.

Wil graag weten wat het kan zijn? Stuurhuis? Motorsteunen?
 

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Mazda 6 uit 2002 maakt een geluid als u stilstaand aan het stuur draait en soms voelt u het ook op een hobbelige weg in het stuur.

Het is niet mogelijk een geluid te lokaliseren via dit platform. U zult met deze auto naar de garage moeten voor onderzoek. Geluid kan veroorzaakt worden door speling in het stuurhuis of stuurstang, maar ook de veerpootlagers of de stabilsatorstang kan dit veroorzaken.

U schrijft dat de koppeling aan vervanging toe is. Misschien is het verstandig eerst de reparatiekosten van het geluid duidelijk te hebben alvorens veel geld uit te geven aan de koppeling. Misschien zijn de totale reparatiekosten zo hoog dat het niet meer verstandig is om te repareren.