Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bij de dealer blijven voor onderhoud of niet?

Vraag gesteld door op 13 november 2019

Ik heb een 2e hands Mercedes gekocht met een jaar garantie. Die periode is voorbij en ik vraag me af wat ik moet doen. Van Mercedes kan ik ondersteuning houden, mits daar ook het onderhoud plaatsvindt. De lokale garage is echter veel voordeliger voor de beurten dan de Mercedesgarage. Wat adviseert u?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een gebruikte Mercedes Benz gekocht met een jaar garantie. Inmiddels is de garantie verstreken en vraagt u zich af of u voor het onderhoud bij de dealer moet blijven of dat u naar de lokale garage kunt gaan.

Leeftijd en kilometerstand van de auto is van belang om mee te wegen bij deze beslissing. Over het algemeen is het verstandig om minimaal tijdens de garantiepriode bij de dealer te blijven. Het voordeel van de dealer is dat deze alle service medelingen krijgt en dat u software updates tijdens het onderhoud automatisch krijgt. Ook als er problemen zijn buiten de garantieperiode is voor een coulance regeling vaak noodzakelijk dat de auto binnen de dealerorganisatie in onderhoud is geweest.

Na 5 jaar en 150.000 kilometer zou u kunnen overwegen naar de lokale garage te gaan omdat dit vaak de maximale periode is waar binnen de coulanceregelingen van toepassing zijn.

Als u met ondersteuning mobiliteitsgarantie bedoelt kunt u dit opvangen met een Wegenwacht lidmaatschap.