Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bonken automatische versnelling

Vraag gesteld door W. Theil op 21 oktober 2019

Ik ben in het bezit van een VW Golf 5 uit 2005, 110 Kw met automatische versnellingsbak, kilometerstand 127000 km. Een hele fijne auto waar ik nog lang plezier van hoop te hebben. Bij warme motor bonkt de versnellingsbak van de eerste naar de tweede versnelling. De ATF olie is door mijn onderhoudsbedrijf vervangen maar het probleem blijft. Kan de bak vervuild zijn of ondedelen dichtgeslibd? Er zijn bedrijven die de bak kunnen spoelen. Is het aan te raden om dit te laten doen en kan het resultaat hebben? De bedrijven die dit aanbieden geven vage garanties. Kunt u mij hierover van advies dienen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Volkswagen Golf automaat uit 2005 bonkt bij het schakelen van 1 naar 2 bij warme motor.

Deze auto is voorzien van een DSG6 versnellingsbak. Als er problemen zijn met deze bak worden die vaak veroorzaakt door de koppeling of de Mechatronic. Als er eenmaal problemen zijn, is spoelen meestal te laat. Het beste kunt u bij een DSG specialist goede diagnose laten stellen van de oorzaak van het probleem.

Autrans is een autoriteit op het gebied van transmissie. Mogelijk kunnen zij u verder helpen of een bedrijf bij u in de buurt aanbevelen.