Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aankoopadvies

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 25 oktober 2019

Binnenkort krijgen wij ons tweede kind en samen met een hond wordt de V60 D6 dan helaas wat te klein. We overwegen de aankoop van een Renault Espace V met de 1.6dCi 160PK of een Discovery Sport met de eD4 motor. Ik heb alleen wat minder goede berichten gelezen over met name de eerste serie Espace modellen waarbij bij een aantal zelfs de motor al voor de 100.000 km vervangen is.

Kunt u aangeven of Renault deze problemen vanaf een bepaalde maand/jaar heeft verholpen? En kunt u wellicht iets zeggen over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de beide motoren/auto’s?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van Land Rover Discovery sport of een Renault Espace V 1.6 DCi. U vraagt of wij iets kunnen zeggen over de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze auto's.

Op onze website vindt u onder test en specificaties ook occasiontests met de rubriek "Dit vindt de Wegenwacht".

Dit zijn de bevindingen van de Wegenwacht. Zoals u zelf al aangeeft, leest u op internet ook wel wat minder goede berichten van berijders van deze auto's. Hier kunnen we natuurlijk niet omheen omdat dit ervaringen van berijders zijn.

De problemen met de motoren lijken niet structureel omdat de Wegenwacht hier geen melding van maakt. Als ik de problemen lees, waren die ook ontstaan na een storingmelding van het motormanagement en ik sluit niet uit dat hetzelfde probleem op meerdere plaatsen te vinden is. De Espace staat nog wel bekend om meer dan gemiddelde elektronische storingen.