Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oliegebruik Kadjar na de 30000km beurt

Vraag gesteld door Peter op 8 mei 2019

Ik heb in oktober 2017 een nieuw Kadjar gekocht.

Sinds de 30.000 km beurt heeft  de auto binnen de 8000 km 2 x aangegeven "olie bijvullen oliepeil laag. ) dat is ook gebeurt. nu is de km stand 41170 km. vanaf de beurt is er al 3,5 liter olie bijgevuld. Ik moet nu een aantal keer elke duizend km terugkomen. dan peilt men de olie en meet hoeveel erbij moet. men wil hiermee gegevens verzamelen om een eventuele reparatie nog onder garantie te verhelpen. De garage vindt nergens een olielek. De eerste 30.000 km bleef de olie op peil. 2 jaar lang geen probleem. Mijn rijstijl en het dagelijks gebruik zijn al jarenlang hetzelfde.

Met mijn andere Renaults heb ik nooit problemen gehad met het olie peil. Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Renault kadjar van oktober 2017 gebruikt na de beurt veel olie. U geeft niet aan welke motor er in uw auto zit naar bij de 1.2 TCE komt een hoog olieverbruik meer voor. Soms kan een software update het probleem verhelpen maar er zijn ook wel complete motoren voor vervangen.

De oliedruk van deze motoren wordt elektronisch geregeld en kan te hoog zijn waardoor olieveruik ontstaat. Na de update zou de oliedruk correct moeten zijn. Als het olieverbruik dan blijft zit het probleem waarschijnlijk in het onderblok, zuigerveren, zuigers en cilinder.

Probleem zou zeker onder garantie moeten worden opgelost.